فرق بلیط سیستمی با چارتری چیست

تفاوت بلیط چارتر با سیستمی|فرق بلیط سیستمی با چارتری چیست

گزیده ای از انواع بلیط های هواپیما | بلیط سیستمی و بلیط چارتر

3 آبان 1398

اگر در آستانه ی سفر به شهری دیگر و یا خارج کشور برای گذراندن تعطیلات هستید، احتمالا تا حالا بلیط هواپیمایتان را رزرو کرده اید. بلیط شما بلیط چارتر است یا سیستمی؟ آیا می دانید این دو چه تفاوتی با هم دارند و هر کدام چه خوبی ها و معایبی دارند؟ با دیجی چارتر همراه باشید تا اطلاعات خوبی در این زمینه بدست آورید:

بلیط سیستمی

درباره بلیط سیستمی

بلیط سیستمی بلیط هایی هستند که چه آنها را از آژانس های گردشگری خریداری کنید و چه مستقیما از خود هواپیماهایی، فرقی ندارد چون قیمتشان یکی است و قیمت آن بر اساس مصوب خود شرکت هوایی است. اگر بخواهیم درباره ی مزیت های بلیط های سیستمی بگوییم باید بگوییم این بلیط ها 2 مزیت اصلی دارند: اول آنکه بلیط های سیستمی قابل باز پس دادن یا همان استرداد هستند. یعنی اگر به هر دلیل شما بلیط را خریداری کنید و بعد از پرواز منصرف شوید، مقداری از پول شما به عنوان جریمه برداشته شده و باقی پولتان به شما برگردانده می شود.
یکی دیگر از خوبی هایی که بلیط سیستمی دارد، تفاوت قیمت بلیط هواپیما برای افراد بزرگسال و کوچک و افراد با سن های مختلف است. مثلا بلیط هواپیما افراد کم سن و سال نسبت به افراد بزرگسال هزنیه ی کمتری دارد. بنابراین اگر دارید با خانواده ای که در آن افراد با سن های مختلف وجود دارند، سفر می کنید بهتر است بلیط سیستمی خریداری کنید.

بلیط چارتر چیست؟

اولین و متفاوت ترین نکته ای که درباره بلیط های چارتر وجود دارد این است که این بلیط ها، مدام تغییر قیمت دارند و در خیلی از مواقع، نسبت به بلیط های سیستمی خیلی ارزان تر هستند. در واقع بعضی از آژانس های مسافرتی همه ی صندلی های یک هواپیما یا بخشی از آن را برای مدت معلومی پیش خرید می کنند و به این ترتیب، قیمت بلیط را خودشان تعیین می کنند. اما شاید از خودتان بپرسید که این تغییر قیمت دقیقا به چه چیزی بستگی دارد… تغییر قیمت بلیط چارتر به میزان تقاضای مسافر بستگی دارد. در مواقعی که میزان تقاضا بالا باشد مثلا عیدها یا ایام نوروز، قیمت این بلیط ها بالا می رود. هر وقت هم تقاضا کمتر باشد مثل فصل های کم گردشگر و Low season، قیمت این بلیط ها پایین تر می آید. علاوه بر این هر چه به زمان پرواز نزدیکتر شوید، قیمت این بلیط ها کمتر می شود.
بزرگترین عیب این نوع بلیط ها، این است که نمی توانید آن را لغو کنید یا پس بدهید و در ضمن قیمت بلیط ها برای همه ی افراد با هر سن و سالی یکسان است و مثل بلیط سیستمی نیست.

 

معنی چارتر چیست؟

 

چارتر از کلمات بسیار پرکاربرد بازار گردشگری است. چارتر به معنی دربست کردن است یا بهتر بگوییم: دربست کرایه کردن. در حقیقت وقتی یک آژانس یا یک شخص حقیقی تعدادی از صندلی‌های هواپیما یا تمام صندلی‌های یک هواپیما را برای مدت مشخصی اجاره کند، یعنی آن تعداد صندلی را چارتر کرده‌ است.

 

البته چارتر کردن تنها به هواپیما و دیگر وسایل نقلیه محدود نمی‌شود، در هتل هم وقتی یک آژانس یا شخص حقیقی تعدادی از تخت‌های یک هتل را برای مدت مشخصی کرایه کند، یعنی آن تعداد تخت را چارتر کرده است.

 

به غیر از آژانس‌های هواپیمایی، بعضی شرکت‌ها و ادارات دولتی و خصوصی هم هواپیما یا هتل را برای کارکنان خود چارتر می‌کنند. مثلا اگر تعدادی از کارکنان یک شرکت برای مدتی در سال دائم در سفر هوایی باشند، به نفع آن موسسه یا اداره است که هواپیما یا هتل را برای کارکنان خود چارتر کند. چون چارترکردن مانند خرید عمده است و بالطبع صرفه‌جویی هزینه را در پی دارد. در ادامه به انواع چارتر بر اساس ظرفیت می‌پردازیم:

 

انواع چارتر بر اساس ظرفیت صندلی

 
فول چارتر (Full Charter): به حالتی می‌گویند که تمام صندلی‌های یک پرواز چارتر می‌شوند.

سیت چارتر (Seat Charetr): وقتی است که بخشی از صندلی‌های یک پرواز چارتر می‌شوند.

 

به طور کل به آژانس یا شخصی که تمام یا بخشی از صندلی‌های یک پرواز را چارتر می‌کند، چارترکننده می‌گویند و چارتردهنده نیز ایرلاینی است که صندلی‌هایش را در پرواز اجاره می‌دهد.

 

انواع چارتر بر اساس زمان

 

بر اساس زمان ما سه نوع چارتر داریم که به طور کامل بررسی خواهیم کرد:

 

 

1- پرواز چارتر شناور

 

در این حالت چارترکننده مثلا برای سه ماه تابستان  تمام یا بخشی از صندلی‌های یک پرواز را چارتر می‌کند و بلیط رفت و برگشتِ آن را در همین سه ماه می‌فروشد. بلیط برگشت در این حالت محدودیت زمانی ندارد. مثلا بعضی از ایرلاین‌های ایرانی صندلی‌ها یا تمام هواپیمای خود را در مسیر فرودگاه ازمیر و فرودگاه اسپارتا در ترکیه چارتر می‌دهند. در نتیجه تمام تورهای این مسیر روی پروازهای چارتر برقرار می‌شوند.

 

 

2- پرواز چارتر بک تو بک (Back To Back)

 

پرواز چارتر بک تو بک، مربوط به زمانی است که چارترکننده موظف می‌شود بلیط‌های چارترش را یا یک فاصله‌ی زمانی مشخص بین زمان رفت و برگشت بفروشد. مثلا شما یک بلیط چارتر به مقصد استانبول می‌خواهید و اپراتور به شما می‌گوید تاریخ بلیط برگشتتان باید حداکثر تا دوهفته بعد از پرواز رفت باشد.

 

3- پرواز چارتر بلاک (Block)

 

در این حالت چارترکننده باید بلیط‌های پروازش را در یک تاریخ مشخص رفت و یک تاریخ مشخص برگشت بفروشد. یعنی وقتی برای خرید این بلیط مراجعه می‌کنید، اپراتور به شما می‌گوید مثلا فقط در تاریخ 22 مرداد بلیط رفت و 27 مرداد بلیط برگشت پرواز چارتر مسیر مورد نظرتان را دارد و در تاریخ‌های دیگر موجود نیست.

 

تفاوت بلیط چارتر و سیستمی در چیست؟

 

در ادامه به چهار تفاوت مهم بلیط چارتر و سیستمی اشاره خواهیم کرد:

 

 

گاهی در وب‌سایت‌های مخصوص فروش بلیط چارتر یا در پیامک‌های تبلیغاتی قیمت‌های عجیب و وسوسه‌کننده‌ای به چشممان می‌خورد. مثلا بلیط تهران ـ مشهد فقط 80هزار تومان. برای بسیاری از مسافران سوال پیش می‌آید که چرا بهای این بلیط‌ها این‌قدر ارزان است؟

 

چارترکننده بهای بلیط‌های پرواز را پیشاپیش پرداخته است و اگر بلیط‌هایش در تاریخ مد نظرش به فروش نرسد، دچار خسارت مالی می‌شود. بنابراین گاهی اوقات (البته در موارد معدودی) به خصوص نزدیک زمان پرواز، حاضر است بلیطش را به هر قیمتی بفروشد تا خسارت کمتری متحمل شود.

 

قیمت بلیط چارتر به دو عامل زمان و تقاضا بستگی دارد. در زمان‌هایی که تقاضا برای سفر زیاد است، مثل تعطیلات تابستانی یا عید نوروز، بلیط چارتر فرقی با بلیط سیستمی ندارد و حتی ممکن از بلیط سیستمی گران‌تر نیز فروخته شود. اما به طور کلی در پروازهای چارتر هرچه به زمان پرواز نزدیک‌تر باشید، ممکن است بلیط ارزان‌تری پیدا کنید.

 

 

 

چارترکنندگان معتبر

 

 

چارترکنندگان اصلی آژانس‌هایی هستند که برای چارترکردن پروازها یا صندلی‌ها با ایرلاین‌ها قرارداد می‌بندند و بلیط ان را ارائه می‌کنند. عده‌ی دیگری از چارترکنندگان نیز وجود دارند که خودشان طرف اصلی قرارداد نیستند و دوباره پرواز یا صندلی را از چارترکنندگان اصلی، چارتر می‌کنند! بارها پیش آمده که مسافرانی که بلیطشان را از چارترکنندگان اصلی تهیه نکرده‌‌اند، از بی‌برنامگی و آشفتگی این پروازها شکایت می‌کنند. مثلا مسافر با خیال راحت کیفش را برمی‌دارد و راس ساعت مقرر خودش را به فرودگاه می‌رساند و پای پرواز تازه متوجه می‌شود علی‌رغم خرید بلیط، اسمش در فهرست پرواز نیست! برای پرهیز از مشکلات این‌چنینی تنها راه حل این است که بلیط چارتر را تنها از مراجعی تهیه کنید که فقط بلیط‌های چارترکنندگان اصلی و معتبر را ارائه می‌کنند.
 


چگونه بلیط هواپیما نجف را ارزان رزرو کنیم؟
 
نکاتی که بانوان باردار بایست در سفر با هواپیما رعایت نمایند
 
چگونه بلیط هواپیما استانبول را ارزان رزرو کنیم؟
 
راهنما و نکات سوار شدن به هواپیما
 
نکته های مهم و طلایی خرید بلیط هواپیما
 
بلیط ارزان لحظه آخری تهران به لاهور پاکستان
 
ایرلاین های مناسب برای بلیط هواپیما کیش
 

 


خرید بلیط هواپیما

بدلیل گذشت 15 دقیقه از زمان آخرین بروز رسانی باید جستجوی خود را تکرار نمایید.


جستجوی جدید
×
English العربی

راهنمای نصب اپلیکیشن iOS

1. در مرورگر سافاری در نوار پایین همین صفحه این دکمه را فشار دهید :

2.در منو باز شده ردیف پایین را به سمت چپ بکشید (در iOS13 به سمت بالا بکشید) و این دکمه را فشار دهید :

3. در بالای صفحه این دکمه را فشار دهید :

4. پس از بستن مرورگر، آیکون اپلیکیشن به گوشی شما اضافه شده و آماده استفاده میباشد.

1.في أسفل متصفح Safari ، انقر فوق :

2.في القائمة المنبثقة ، اسحب الصف السفلي إلى اليسار (iOS13 اسحب إلى أعلى) واضغط على هذا الزر:

3. في الجزء العلوي من الشاشة ، اضغط على هذا الزر:

4. بعد إغلاق المتصفح ، أيقونة التطبيق على الهاتف لقد أضفت وجاهزة للاستخدام.

1. In the toolbar on the bottom of the Safari browser, click on :

2. Select the :

3. In the next step, in the top right corner, click on :

4. A shortcut of the app will appear on your home screen, and the app is ready to use.